Lax i chilitomatsås

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
2
Lax i chilitomatsås

Smakrikt och gott recept på lax i chilitomatsås som du tillagar enkelt och kvickt. Laxfilébitar läggs ned i en gräddig sås av caviar och basilika. Servera laxen med ris eller kokt, gärna pressad potatis.

Lax i chilitomatsås

Ingredienser

4 portioner
1   förp finkrossade tomater med chili (à 500 g)
1 dl  vispgrädde
600 g  laxfilé (utan skinn och ben)
1/2 tsk  salt
1/2 tsk  kruka färsk basilika
1   burk svart caviar (à 50 g)

Gör så här

Tips

När det blir vispgrädde kvar i förpackningen kan den hällas upp i iskublådor och frysas in. Bra är det sedan att ta en liten gräddkub och lägga i såser, soppor osv som behöver en liten smakavrundning.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Snabblagat och gott. Tog lite mer grädde än vad som angavs i receptet. Chilistyrkan beror kanske på vilket fabrikat av chilikryddade tomater man använder. Jag använde Konsums, och det blev ganska starkt. Säkert en ganska hälsosam rätt om man inte ersätter grädden med något substitut med konstgjorda tillsatser.

Per

2008-09-28

Jättegod mat som fungerar bra som lite festligare vardagsrätt. Jag byter dock ut vispgrädden mot något magrare alternativ.

Helena

2004-05-23

Testa liknande recept

Penne med skink- och tomatsås och haricots verts
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling i sötsursås
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spätta Indienne
Betyg 2.8 av 5.
33 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tagliatelle med rökt skinka och tomatsås
Betyg 3.6 av 5.
37 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med köttfärssås och tomat- och mozzarellasallad
Betyg 3.8 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegopasta med tomatsås och mozzarella
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga