Lax i chilitomatsås
Smakrikt och gott recept på lax i chilitomatsås som du tillagar enkelt och kvickt. Laxfilébitar läggs ned i en gräddig sås av caviar och basilika. Servera laxen med ris eller kokt, gärna pressad potatis.
Ingredienser
4 portioner
1 förp finkrossade tomater med chili (à 500 g)
1 dl vispgrädde
600 g laxfilé (utan skinn och ben)
1/2 tsk salt
1/2 tsk kruka färsk basilika
1 burk svart caviar (à 50 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Snabblagat och gott. Tog lite mer grädde än vad som angavs i receptet. Chilistyrkan beror kanske på vilket fabrikat av chilikryddade tomater man använder. Jag använde Konsums, och det blev ganska starkt. Säkert en ganska hälsosam rätt om man inte ersätter grädden med något substitut med konstgjorda tillsatser.
Per
2008-09-28Jättegod mat som fungerar bra som lite festligare vardagsrätt. Jag byter dock ut vispgrädden mot något magrare alternativ.
Helena
2004-05-23