Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lax i chilitomatsås

Smakrikt och gott recept på lax i chilitomatsås som du tillagar enkelt och kvickt. Laxfilébitar läggs ned i en gräddig sås av caviar och basilika. Servera laxen med ris eller kokt, gärna pressad potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp de krossade tomaterna med grädden i en traktörpanna. Skär laxen i ca 2 cm breda bitar. Lägg laxen i pannan. Strö över salt. Låt sjuda under lock ca 7 min.
  2. Strimla basilikan. Strö basilikan över laxen och toppa med små klickar caviar. Servera laxen med ris eller kokt, gärna pressad potatis och sockerärter.

Tips

När det blir vispgrädde kvar i förpackningen kan den hällas upp i iskublådor och frysas in. Bra är det sedan att ta en liten gräddkub och lägga i såser, soppor osv som behöver en liten smakavrundning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp finkrossade tomater med chili (à 500 g)
  • 1 dl vispgrädde
  • 600 g laxfilé (utan skinn och ben)
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk kruka färsk basilika
  • 1 burk svart caviar (à 50 g)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer