Lax i chilitomatsås

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
2
Lax i chilitomatsås

Smakrikt och gott recept på lax i chilitomatsås som du tillagar enkelt och kvickt. Laxfilébitar läggs ned i en gräddig sås av caviar och basilika. Servera laxen med ris eller kokt, gärna pressad potatis.

Lax i chilitomatsås

Ingredienser

4 portioner
1 förp finkrossade tomater med chili (à 500 g)
1 dl vispgrädde
600 g laxfilé (utan skinn och ben)
1/2 tsk salt
1/2 tsk kruka färsk basilika
1 burk svart caviar (à 50 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Snabblagat och gott. Tog lite mer grädde än vad som angavs i receptet. Chilistyrkan beror kanske på vilket fabrikat av chilikryddade tomater man använder. Jag använde Konsums, och det blev ganska starkt. Säkert en ganska hälsosam rätt om man inte ersätter grädden med något substitut med konstgjorda tillsatser.

Per

2008-09-28

Jättegod mat som fungerar bra som lite festligare vardagsrätt. Jag byter dock ut vispgrädden mot något magrare alternativ.

Helena

2004-05-23

Testa liknande recept

Laxpytt med caviar
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kallrökt laxpasta med bellaverde och caviar
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax med rom- och gräslökssås
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Citronbakad lax med sparris och caviarsås
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rågcrisps med tre olika toppings
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kyckling i sötsursås
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga