Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lättlagad äppelkompott med sötsyrlig topp

Uppiggande dessert med sockerkokta äpplen, toppade med en sötsyrlig crème fraiche och en mix av söta aprikoser med hackade nötter. Efterrätten smakar precis lika gott som det låter!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, skala och skär äpplena i klyftor. Ta bort kärnhusen. Lägg i en kastrull tillsammans med vatten, fruktsocker och ett par citronskivor. Koka alltsammans tills äpplena är knappt mjuka.
  2. Häll av spadet så det bara är en bottenskyla kvar. Ta upp citronen. Mosa med gaffel till grovt mos. Smaka av så att sötman är bra.
  3. Till servering: Servera med iskall lättcrème fraiche, hackade nötter och strimlade aprikoser. Dekorera med en grön kvist.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 äpplen
  • 1 msk vatten
  • 3 msk fruktsocker
  • 1/2 citron
Till servering
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • torkade aprikoser
  • grovhackade nötter
  • citronmeliss
Lägg till i inköpslistan