Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Lättkokt bladsallad med färsk lök och rimmat fläsk

Ett snabblagat och matigt recept på lättkokt bladsallad med färsk lök och rimmat fläsk. Du kokar lök och sallad och gör av spadet en senapssky. Servera den varma salladen med skyn till knaperstekt sidfläsk.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela salladshuvudena mitt itu och skölj dem väl. Ansa löken och dela den i klyftor.
  2. Häll olja i en låg kastrull och tillsätt vatten och salt. Koka upp och låt löken koka några min.
  3. Knaperstek fläskskivorna i en stekpanna. Hacka persiljan.
  4. Lägg salladen i det kokande lökvattnet 1 min. Lyft upp försiktigt och lägg grönsakerna på tallrikar, gärna djupa.
  5. Rör ner senap och vinäger i kokspadet. Lägg fläskskivorna på grönsakerna, strö över persilja och häll senapssky runt. Servera.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 bladsalladshuvuden
  • 1 färsk knippe lök
  • 1 dl rapsolja
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 pkt rimmat sidfläsk i skivor (à ca 300 g)
  • 1 knippe persilja
  • 2 msk grovkorning senap
  • 1 msk vinäger
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer