Lätthalstrad lax | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Lätthalstrad lax

Lätthalstrad lax med smak av Indonesien. Laxen halstras i en torr panna med en panering av noriblad, sesamfrön, salt och socker. Servera fisken med finskuren salladslök och ketjap manis i en skål. En liten rätt med stor smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fisken i 1 1/2 cm breda skivor/stavar på längden.
  2. Klipp noriarken i bitar och mixa i en matberedare. Blanda med sesamfrön, salt och strösocker.
  3. Panera fisken i noriblandningen. Stek den hastigt runt om i en het torr stekpanna. Kärnan ska fortfarande vara rå. Låt fisken svalna.
  4. Skär fisken i ca 1 cm-bitar. Lägg upp på fat, dekorera med generöst med finskuren salladslök och servera med sojasåsen i en skål.

Tips

Receptet är provlagat för 4 potioner men passar även för 10 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 300 g fryst, tinad lax (skinnfri)
  • 4 noriark
  • 1/2 dl sesamfrön av valfri färg
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk strösocker
  • salladslök till garnering
  • ketjap manis (indonesisk söt soja) till servering
Lägg till i inköpslistan