Lätthalstrad lax
![Lätthalstrad lax](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Lätthalstrad lax med smak av Indonesien. Laxen halstras i en torr panna med en panering av noriblad, sesamfrön, salt och socker. Servera fisken med finskuren salladslök och ketjap manis i en skål. En liten rätt med stor smak.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2007
![Lätthalstrad lax](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
10 portioner
300 g fryst, tinad lax (skinnfri)
4 noriark
1/2 dl sesamfrön av valfri färg
1 tsk salt
1/2 tsk strösocker
salladslök till garnering
ketjap manis (indonesisk söt soja) till servering
Gör så här
Tips
Receptet är provlagat för 4 potioner men passar även för 10 bufféportioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer