Latkes med crème fraiche och rom

Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Latkes med crème fraiche och rom

Finns det något bättre än nyfriterade, krispiga latkes? Traditionellt serveras de här potatisplättarna på judiska högtider men passar som tilltugg på alla möjliga tillställningar. Extra lyxiga blir de med en klick len crème fraiche, salt rom och finskuren gräslök – en perfekt mix av frasigt och krämigt!

Ett fat med små krispigt stekta potatisplättar toppade med crème fraiche, rom och finskuren gräslök.

Ingredienser

20 st
500 g mjölig potatis
1 gul lök
1 tsk salt
1/2 dl majsstärkelse
1 ägg
1 krm svartpeppar
1 dl olja
2 msk hackad gräslök
1 citron
2 dl crème fraiche
100 g regnbågslaxrom eller annan rom
flingsalt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Latkes - så bra!

    Daniel

Näringsvärde per st

Energi412 KJ / 98 kCal
Fett7 g
Salt0.6 g
Kolhydrater7 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Råraka på spetskål
    Betyg 5 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vispat brynt smör
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Flarn med sardeller och sparris
    Betyg 3.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Matjessilltårta (lättare variant)
    Betyg 3.4 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Minipajer med Västerbottensost
    Betyg 3.8 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad