Latkes med crème fraiche och rom

Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Latkes med crème fraiche och rom

Finns det något bättre än nyfriterade, krispiga latkes? Traditionellt serveras de här potatisplättarna på judiska högtider men passar som tilltugg på alla möjliga tillställningar. Extra lyxiga blir de med en klick len crème fraiche, salt rom och finskuren gräslök – en perfekt mix av frasigt och krämigt!

Latkes med crème fraiche och rom

Ingredienser

20 st
500 g mjölig potatis
1 gul lök
1 tsk salt
1/2 dl majsstärkelse
1 ägg
1 krm svartpeppar
1 dl olja
2 msk hackad gräslök
1 citron
2 dl crème fraiche
100 g regnbågslaxrom eller annan rom
flingsalt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

Latkes - så bra!

Daniel

2025-04-17

Näringsvärde per st

Energi412 KJ / 98 kCal
Fett7 g
Salt0.6 g
Kolhydrater7 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Vispat brynt smör
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Beurre Blanc med druvor, regnbågsrom och gräslök
Betyg 4.9 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Krämig oströra på kavring med dill och gräslök
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Dubai choklad
Betyg 4.4 av 5.54 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Flarn med sardeller och sparris
Betyg 3.9 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Inlagd färskpotatis med gräddfil och tångrom
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad