Lasagne på lammfärs

Byt ut köttfärsen mot lammfärs för att variera den klassiska lasagnen - ett fantastiskt gott sätt att variera denna populära maträtt på. Mustig, god och med den perfekta smakkombinationen fetaost och soltorkade tomater.

Ingredienser
4 portioner
1 morot
1 gul lök
1 stjälk blekselleri
1 färsk röd chili
2 vitlöksklyftor
2 msk matfett (gärna smör & rapsolja oliv)
400 g lammfärs
2 dl rödvin
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 msk hackad, färsk rosmarin
2 lagerblad
salt
peppar
9 lasagneplattor
2 dl crème fraiche fetaost & soltorkade tomater
2 dl riven gratängost
Till servering
blandsallad
Gör så här
00:02:00
00:20:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
6 stÄr det torra plattor?
Eva
Hej Eva! Ja det stämmer, torra plattor används i det här receptet. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Nja, skulle föreslå ngn fond lr buljong för att få upp smaken. Tyckte inte den smakade så mkt o lammet samt feta märktes det inte mkt av.
Carl
En riktig höjdare som vi lagat och tagit med på varje skidresa senaste åren! (Även ätit den söder om fjällen - jättegod då också!) Brukar byta ut hälften av lammfärsen mot blandfärs och varierar med olika smak på crème fraichen. Tar gärna en extra klick crème fraiche för att få ännu saftigare (även om jag inte kan förstå hur en tidigare betygsättare lyckades få den torr??) Summa summarum, en höjdare!
Daniel
Kan man använda alkoholfritt vin (0,0%)? Upplever att dessa har mer sötma
Matilda
Hej Mathilda! Vi skulle rekommendera 1 dl rött matlagningsvin och 1 dl vatten alt. 2 dl rött matlagningsvin istället. Prova dig gärna fram med matlagningsvinet. Som du skriver är alkoholfria röda viner aningen söta. Hälsningar Lisa
ICA-köket
Jättegott! Den lagar vi gärna igen.
Emma
Så torr! Inte kan det räcka med 2 dl créme fraîche ? Lagade rätten trots tveksamhet, aldrig igen!
Christina
Hej Christina! Tråkigt att den blev torr. Ska inte bli det med både vin, krossade tomater och crème fraiche. Hoppas du vill prova igen. Hälsningar Michelle
ICA-köket