Lasagne "moussaka" med aubergine och mozzarella

Lasagne "moussaka" med aubergine och mozzarella är en fluffig lasagne på nötfärs och grönsaker som tillagas i ugn och gärna serveras med en sallad och gurkstavar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2011

Ingredienser
4 portioner
1 aubergine
1 1/2 tsk salt till auberginen
4 tomater
250 g mozzarella
2 vitlöksklyftor
500 g nötfärs (10%)
3 msk olivolja
2 tsk torkad oregano
3 msk tomatpuré
2 dl vatten
1 tsk salt
2 krm peppar
1 förp (à 250 g) kvarg (1%)
200 g färska lasagneplattor
1/2 gurka i stavar till servering
Sallad
1 påse röd råkostsallad (à 200 g)
1 msk olivolja
1/2 msk vitvinsvinäger
1 krm salt
1/2 krm peppar
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3724 KJ / 808 kCal

Kommentarer
5 stHade inte färska platter och var för stressad att åka till affären. Det funkade med torra plater, det var så gott men jag var tvungen att lägga till en del mjölk det blev för tort. Och det funkade med kvarg smakmässigt bra.
Annette
Jättegott! Jag la till lite matlagningsgrädde.
Katarina
Väldigt gott!! Följde receptet och hade mycket glada (och mätta) gäster:-)
Firouzeh
Hej Maja-Stina! Ber om ursäkt för en otydligheten. Men det ska vara 250 g kesella. Lycka till!
Ica-köket
En förpackning kesella ?? 250 gr eller 500 gr ? lite skillnad. Tänkte prova den imorgon
Maja-stina