Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lårfilérullader med julsmak

Kryddnejlika och kryddpeppar ger kycklinglåren vintriga smaker och gör de till ett spännande inslag på julbordet! Rulladerna blir extra smakrika tillsammans med en krämig rödbetssallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Krossa kryddorna i en mortel. Blanda salt och kryddor.
  3. Lägg kryddblandningen i lårfiléerna. Vik ihop och lägg filéerna i en oljad eller smörad ugnssäker form. Ugnsstek i ca 20 minuter. Kan serveras både varma och kalla på julbordet.

Tips

Rödbetor är gott till.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 12 kycklinglårfiléer (12 kycklinglårfiléer motsvarar ca 900 g)
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk vitpepparkorn
  • 1/2 tsk hela kryddnejlikor
  • 1/2 tsk kryddpepparkorn
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?