Lantlig potatispaj | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lantlig potatispaj

En lantlig potatispaj är en mumsig allt-i-ett-rätt som du enkelt kan variera smaken på. Lägg ner din skivade potatis tillsammans med till exempel vegetarisk fyllning av sparris och mozzarella före du häller över äggblandningen. Gott och mättande!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Pajdeg: Blanda ihop mjöl och matfett till en smulig massa, tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla eller tryck ut den i en pajform, ca 26 cm i diameter (för 4 port).
  3. Nagga degen. Låt formen stå kallt i ca 30 minuter innan gräddning. Grädda pajskalet mitt i ugnen i 12-15 minuter.
  4. Fyllning: Skala och skiva potatis. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor.
  5. Lägg potatis och någon av fyllningarna på pajskalet. Häll på äggblandningen.
  6. Grädda mitt i ugnen i 35-40 minuter eller tills den stelnat.

Tips

Smarrigt att stoppa i pajen!
  • 100 g rökt skinka i bitar, 200 g smulad chèvre och 4 skivade tomater.
  • 150 g färsk fräst spenat, ca 200 g skalade räkor och 3 dl riven lagrad ost.
  • 100 g rökt lax, 2 dl skuren dill och 3 dl riven lagrad ost.
  • 200 g färsk sparris skuren i bitar och 125-250 g mozzarella i skivor.

Ingredienser

Portioner: 4
Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 3 msk kallt vatten
Fyllning
  • 400 g kokt potatis
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan