Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lantchips med het räkröra

Mingelvänligt tilltugg som får fart på festen. Att först fräsa räkor med vitlök och chili gör hela skillnaden i räkröran med asiatisk touch av lime och koriander. Mums på chips!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Fräs vitlök och chili i olja i en stekpanna ca 1 minut. Tillsätt räkorna och fräs 1 minut under omrörning.
  2. Ta från värmen och lägg det frästa i en matberedare. Mixa grovt. Kyl snabbt ner.
  3. Blanda crème fraiche, limeskal, limejuice och koriander.
  4. Vänd ner räkfräset. Smaka av med salt, peppar och tabasco. Ställ i kylen.
  5. 30 minuter före servering: Fördela röran på chipsen. Bjud som drinktilltugg. Blir något över så ta fram det till vickningen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour supreme eller eller iMat fraiche (innehåller havre).

Ingredienser

Portioner: 10
  • 300 g skalade räkor
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 dl crème fraiche
  • finrivet skal och juice av 1 lime
  • 1 dl hackad koriander (ca 1 kruka)
  • ca 1/2 påse lättsaltade lantchips (à 200 g)
  • salt
  • peppar
  • tabasco
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!