Lantchips med het räkröra

26
3
Lantchips med het räkröra

Mingelvänligt tilltugg som får fart på festen. Att först fräsa räkor med vitlök och chili gör hela skillnaden i räkröran med asiatisk touch av lime och koriander. Mums på chips!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012

Lantchips med het räkröra

Ingredienser

10 portioner
300 g skalade räkor
3 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 msk olivolja
1/2 dl crème fraiche
finrivet skal och juice av 1 lime
1 dl hackad koriander (ca 1 kruka)
ca 1/2 påse lättsaltade lantchips (à 200 g)
salt
peppar
tabasco

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour supreme eller eller iMat fraiche (innehåller havre).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Magdalena

2020-12-31

Väldigt smarrigt! Det är också gott att ha räkröran på kavring som jag skär i fina snittar.

Frida

2020-09-05

Tips är att köpa färska räkor alt frysta med skal. Ett grymt recept. Ljuvligt gott och som jag varmt skulle rekommendera som plock eller förrätt!

Eva

2012-05-02

Använder du frysta räkor så kom ihåg att låta dem rinna av ordentligt innan du fräser dem, så det inte blir så mycket vätska.