Långpannerutor
Dessa mumsiga långpannerutor tillagar du relativt enkelt, men som de flesta matbröd tar tillagningen lite längre tid. Långpannekakan består bland annat av sirap, vetekli, havregryn, jäst och vetemjöl special.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2001
Ingredienser
20 st rutor
50 g jäst
5 dl ljummet vatten (eller lättmjölk)
1/3 dl matolja
2 tsk salt
1/2 dl sirap
2 dl havregryn
4 dl vetekli
4 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl (special)
Gör så här
Gör så här- texen är avsedd för 20 st rutor.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott men var försiktig med mjölet, degen blir väldigt kompakt. Lät degen jäsa i ca 30 min innan jag bakade ut den i långpannan + jäste där ca 20-30 min.
Malin
2024-01-28Riktigt gott nybakat,,, grovt och nyttigt!
Susanne
2003-05-01