Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Långpannerutor

Dessa mumsiga långpannerutor tillagar du relativt enkelt, men som de flesta matbröd tar tillagningen lite längre tid. Långpannekakan består bland annat av sirap, vetekli, havregryn, jäst och vetemjöl special.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st rutor portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texen är avsedd för 20 st rutor.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Smula jästen i degbunken, rör ut den med lite av degvätskan.
  3. Tillsätt samtliga ingredienser och arbeta sist in så mycket vetemjöl att degen släpper bunken utan att kladda.
  4. Knåda degen en kort stund på lätt mjölat underlag. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm. Lägg degen i långpannan och klappa med mjölad hand till en kaka som täcker hela pannan. Sporra ut ca 20 rutor. Lägg en handduk över och jäs degen i 20-30 minuter.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter tills brödet har fin färg. Bryt det i bitar och låt svalna på galler.

Ingredienser

Portioner: 20 st rutor
  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten (eller lättmjölk)
  • 1/3 dl matolja
  • 2 tsk salt
  • 1/2 dl sirap
  • 2 dl havregryn
  • 4 dl vetekli
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 6 dl vetemjöl (special)
Lägg till i inköpslistan