Långpannerutor

Betyg 2.7 av 5.
17 personer har röstat
2
Långpannerutor

Dessa mumsiga långpannerutor tillagar du relativt enkelt, men som de flesta matbröd tar tillagningen lite längre tid. Långpannekakan består bland annat av sirap, vetekli, havregryn, jäst och vetemjöl special.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2001

Långpannerutor

Ingredienser

20 st rutor
50 g  jäst
5 dl  ljummet vatten (eller lättmjölk)
1/3 dl  matolja
2 tsk  salt
1/2 dl  sirap
2 dl  havregryn
4 dl  vetekli
4 dl  grahamsmjöl
6 dl  vetemjöl (special)

Gör så här

Gör så här- texen är avsedd för 20 st rutor.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Gott men var försiktig med mjölet, degen blir väldigt kompakt. Lät degen jäsa i ca 30 min innan jag bakade ut den i långpannan + jäste där ca 20-30 min.

Malin

2024-01-28

Riktigt gott nybakat,,, grovt och nyttigt!

Susanne

2003-05-01

Testa liknande recept

Betanialimpa
Betyg 3.6 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fullkornsscones
Betyg 2.9 av 5.
63 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Annerstaskolans yoghurtlimpa
Betyg 3.4 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Catrins filmjölkslimpa
Betyg 3.7 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ungerskt potatisbröd
Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mustigt filbröd
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga