Långkål med skinka

Betyg 2.5 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Långkål med skinka

Hallands traditionella landskapsrätt är en smarrig långkål med salt skinka. Blanda samman den frästa, gräddkokta grönkålen med skinkspadskokta kålblad och servera den krämiga kålröran direkt med nykokt, rimmad skinka.

Långkål med skinka

Ingredienser

8 portioner
1 kg grönkål
5 dl skinkspad eller köttbuljong + vatten (5 dl skinkspad motsvarar 1 köttbuljong + vatten)
2 msk smör
2 dl vispgrädde
1 tsk stött fänkål
1 tsk socker
1 1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar

Gör så här

00:20:00
00:02:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Halländsk långkål
    Betyg 3.7 av 5.34 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rods grönkål
    Betyg 3.4 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grönkålssoppa med frikadeller
    Betyg 3.5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grönkålssallad med fikon
    Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Grönkål
    Betyg 2.8 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad