Landgång

En landgång är helt enkelt en avlång smörgås toppad med massor av godsaker. På 60-talet sparade man inte på ingredienserna utan dekorerade med alltifrån skinka till lax och syltlök. Servera landgången som förrätt eller varför inte en läcker lunch?

Ingredienser
4 portioner
4 landgångsbröd
Majonnäs
2 msk hackad gräslök
2 msk hackad persilja
2 dl majonnäs
Förslag på pålägg
1 kruksallad
1/2 röd paprika
120 g rökt skinka
8 oliver
120 g rökt renstek eller rostbiff
8 cornichons
8 syltlökar
1/2 dl rostad lök
120 g salami
4 körsbärstomater
12 skivor ost
12 vindruvor
2 färska fikon
100 g brieost
4 skivor rökt lax
dill
1/2 citron
8 gurkskivor
2 kokta ägg
100 g skagenröra
2 msk stenbitsrom
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
3 stDetta är inte en landgång utan en långmacka! En landgång är ett "litet" smörgåsbord där ingredienserna ska placeras på samma vis, enligt min farmors recepts som var kock/kallskänka på turbåtarna under 1940-1970-talet. Placera innerhållet enligt följande från vänster till höger: 1. Fisk i form av sill eller räkor, potatis, ägg, majonäs, dill, 2. Köttbullar/rödbetssallad, 3. Kött (kanske rostbiff/skinka), potatissallad, 4. Ost/marmelad/vindruva, dekorera med tomat/gurka etc. mvh Anne i Sörmlands Hjärta
Anne
Säljer ni inte färdiga landgångar?
Kari
Ni har trevliga recept för langångar, men ni säljer inte landgångsbröd... Varför?
Kerstin