Lammytterfilé med potatis och pinjenötskaka och vitlöks-persiljecrème

Betyg 3.6 av 5.40 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Lammytterfilé med potatis och pinjenötskaka och vitlöks-persiljecrème

Ett härligt recept på saftig lammytterfilé med potatis och pinjenötskaka och smakrik vitlöks- och persiljecrème. Ett charmerande och något avancerat recept. Utmärkt recept att servera till fest.

Lammytterfilé med potatis och pinjenötskaka och vitlöks-persiljecrème

Ingredienser

4 portioner
1 msk olivolja
4 msk smör eller margarin
600 g lammytterfilé eller oxfilé eller fläskfilé
salt
peppar

Potatis och pinjenötskaka

1 1/2 dl pinjenötter
900 g potatis
1 kruka basilika
2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk olivolja
1 msk smör eller margarin

Vitlöks- och persiljecrème

2 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
1 msk olivolja
3 tsk dijonsenap
1/2 dl vitt vin
3 dl crème fraiche
3 msk hackad persilja
150 g haricots verts (bönor)
200 g champinjoner eller skogschampinjoner
200 g körsbärstomater
salt
peppar

Gör så här

00:10:00
00:10:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Underbart gott. En riktigt festmåltid till nyår. Om du inte vill ställa in stekpannan i ugnen så funkar det att lägga potatiskakan direkt på en plåt. Vänd med ett lock så du får den fina steksidan upp.

    Ulrika

Testa liknande recept

  • Carpaccio
    Betyg 4.7 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad