Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Örtkryddad kycklingfilé med varm pastasallad

Ett fräscht och hälsosamt middagsrecept med rosmarinsmarinerade kycklingfiléer som serveras till en härlig pastasallad med pesto, cocktailtomater och chèvre. Tips: Gör en matlåda av eventuella rester och ät den kall dagen efter-minst lika gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Skölj citronen och riv av skalet. Blanda rosmarin, citronskal och olivolja. Lägg ner kycklingfiléerna i oljan och vänd runt några gånger.
  3. Bryn filéerna på båda sidor i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Lägg över filéerna i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen cirka 15 minuter eller tills kycklingfiléns innertemperatur är 70ºC.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt vattnet rinna av.
  5. Blanda pastan med peston och vänd ner sköljda halverade tomater. Lägg upp pastasalladen på ett fat och smula över osten.
  6. Servera den örtkryddade kycklingfilén med pastasalladen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingbröstfilé (à ca 125 g)
  • 1 citron
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 280 g pasta t ex penne, gärna fullkorn
  • 1 dl pesto
  • 250 g cocktailtomater
  • 150 g getost (chèvre)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info