Örtkryddad kycklingfilé med varm pastasallad
Ett fräscht och hälsosamt middagsrecept med rosmarinsmarinerade kycklingfiléer som serveras till en härlig pastasallad med pesto, cocktailtomater och chèvre. Tips: Gör en matlåda av eventuella rester och ät den kall dagen efter-minst lika gott!
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingbröstfilé (à ca 125 g)
1 citron
1 msk hackad färsk rosmarin
2 msk olivolja
salt
nymalen svartpeppar
280 g pasta t ex penne, gärna fullkorn
1 dl pesto
250 g cocktailtomater
100 - 150 g getost (chèvre)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Blev väldigt gott. Dock stod det inte i receptet om de gröna blad som syns i bilden. Vi använde babyspenat vilket passade alldeles utmärkt. Strödde även på solroskärnor. Rekommenderas!
Anneli
2016-08-12