Lammtallrik
Julen behöver inte innebära skinka. Det här är en fin liten tallrik som samlar julens smaker. En krämig cheddarostfylld palsternacksgratäng tillsammans med sötsyrliga picklade äpplen och som pricken över i – en läcker lammfiol.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012
Ingredienser
4 portioner
Lammfiol med palsternacksgratäng
ca 500 g lammfiol
Gratäng
600 g palsternacka
2 morötter
3 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk (3%)
2 dl vispgrädde
1 äggula
1 dl riven cheddarost
skånsk senap
smör
3/4 tsk salt
1 krm nymalen peppar
Picklade äpplen
3 små syrliga röda äpplen (3 st motsvarar ca 300 g)
1/2 gul lök
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
1 kanelstång
1 lagerblad
1/2 msk finhackad ingefära
5 kryddpepparkorn
Gör så här
Lammfiol med palsternacksgratäng
Picklade äpplen
Har du lagat receptet?
Kommentarer