Lammtallrik

5
0
Lammtallrik

Julen behöver inte innebära skinka. Det här är en fin liten tallrik som samlar julens smaker. En krämig cheddarostfylld palsternacksgratäng tillsammans med sötsyrliga picklade äpplen och som pricken över i – en läcker lammfiol.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012

Lammtallrik

Ingredienser

4 portioner

Lammfiol med palsternacksgratäng

ca 500 g
lammfiol

Gratäng

600 g
palsternacka
2
morötter
3 msk
smör
2 msk
vetemjöl
3 dl
mjölk (3%)
2 dl
vispgrädde
1
äggula
1 dl
riven cheddarost
-
skånsk senap
-
smör
3/4 tsk
salt
1 krm
nymalen peppar

Picklade äpplen

3
små syrliga röda äpplen (3 st motsvarar ca 300 g)
1/2
gul lök
1/2 dl
ättiksprit (12%)
1 dl
socker
1 1/2 dl
vatten
1
kanelstång
1
lagerblad
1/2 msk
finhackad ingefära
5
kryddpepparkorn

För alla (gäller gratängen)

Gör glutenfri: uteslut vetemjöl och smör till såsen. Red den kalla vätskan med majsstärkelse, Maizena, s k toppredning.
Gör laktosfri: använd laktosfria produkter av mjölk, grädde och matfett.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mjölk, grädde, matfett och ost med mjölkfria alternativ.
Gör äggfri: uteslut äggulan.

För alla (gäller picklade äpplen)

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

 

Över 60 minuter

Gör så här

Lammfiol med palsternacksgratäng
Picklade äpplen

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Testa liknande recept