Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Lammstek kahilani

Utsökt, klassisk lammstek kahilani. Lättlagad och smaklig med utsökt, färsk rosmarin och vitlök. Morötter och lök placeras med steken i ugnen. Du får en njutbar och smaklig måltid med förstklassiga råvaror.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Mjöla steken lätt runtom och gnid sedan in den med vitlök, salt, peppar och rosmarin. Lägg köttet i en ugnssäker form med bitar av morötter och lök runtom.
  3. Stick in en köttermometer så att spetsen hamnar mitt i den tjockaste delen. Stek köttet mitt i ugnen i 10 minuter. Sänk sedan värmen till 175°C och stek tills termometern visar 70°C.
  4. Ta ut steken och låt den vila i 15 minuter.
  5. Vispa ur formen med buljongen, sila den ner i en kastrull och låt den koka i 5-10 minuter. Smaka av kryddningen.
  6. Späd mer om så behövs, eller red med lite mer vetemjöl utrört i vatten om skyn känns för tunn.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 lammstek med ben (à ca 1½ kg)
  • 2 msk vetemjöl
  • salt och peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk grovt hackad rosmarin
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 5 dl grönsaksbuljong eller hälften rött vin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?