Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lammskojs från Cuba

Värmande och charmant lammskojs med spiskummin, lagerblad och kokosmjölk. Bestäm själv styrkan med kryddningen och avnjut det möra köttet tillsammans med potatis- och morotsmoset.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär morot och lök i stora bitar. Koka köttet i vatten med lök, morot, spiskummin, lagerblad och balsamvinäger i en stor gryta, tills köttet är mört och lätt att lossa från benet, ca 1 1/2 timme.
  2. Mos: Skala potatis och morötter till moset. Dela i bitar och koka mjukt. Pressa potatis och morot. Späd med ca 2 dl buljong (för 6 port).
  3. Plocka bort köttet från benet, undvik fettet. Strimla köttet om det inte redan är i små bitar, och vänd ner det i moset. Vänd ner  kokosmjölken/mjölken. Smaka av med mer buljong eller salt (beroende på konsistensen) och ev peppar.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 kg lammbog (med ben)
  • 2 l vatten
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 1 msk spiskummin
  • 2 lagerblad
  • 2 msk balsamvinäger
Mos
  • 1 kg potatis
  • 2 morötter
  • 2 buljong (från lammbogskoket)
  • 3 msk kokosmjölk (eller vanlig mjölk)
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare