Lammracks med rödbets- och myntasallad

Betyg 3.4 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Lammracks med rödbets- och myntasallad

Lammracks med rödbets- och myntasallad är en vacker festmåltid med stor smak. Salladen får sin karaktär av rödbetor, fetaost och en balsamvinäger med dijonsenap, medan du smaksätter lammspjällen, eller kotletterna, med vitlök. Toppa med frisk mynta.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2004

Lammracks med rödbets- och myntasallad

Ingredienser

4 portioner
900 g lammspjäll alt kotletter (900 g lammspjäll motsvarar ca 600 g enkel- eller dubbelkotletter)
olja
600 g färska rödbetor
3 - 3 1/2 msk balsamvinäger
1 msk olivolja
1 msk grovgornig dijonsenap
200 g fetaost
4 vitlöksklyftor
150 g späda salladsblad (gärna jungfrusallad)
1 dl strimlad mynta

Gör så här

00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Lättlagat och otroligt gott! Låt köttet vila LÄNGE! Mitt vilade i minst tjugo minuter och blev mjukt som smör!

    Anna

Testa liknande recept

  • Lammklubbor med wasabikrisp
    Betyg 2.5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Carpaccio på rödbeta med chèvre
    Betyg 3.6 av 5.37 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ugnsrostade rödbetor
    Betyg 4.4 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad