Lammracks med risoni och grillade grönsaker

Att göra lammracks på grillen med risoni och grillade grönsaker är inte svårt. Låt lammracksen marinera med vitlök och rosmarin, gärna i två timmar, och grilla sedan några minuter på varje sida tills de fått fin färg. Tillsammans med grillad fänkål, paprika och zucchini blir kokt risoni en matig grund för det grillade lammet. Servera med tzatziki och känn medelhavsvindarna genom maten!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2025

Ingredienser
4 portioner
1 kg lammracks
1/2 kruka rosmarin (1 msk hackad, för 4 port)
4 vitlöksklyftor
2 tsk salt
Tzatziki
1/2 gurka
1 vitlöksklyfta
2 krm salt
3 dl grekisk yoghurt (10%)
1 msk olivolja
3 dl risoni
1 fänkål (à ca 300 g)
2 gula paprikor
1 gul eller grön zucchini (à ca 300 g)
1 kruka oregano (2 msk hackad, för 4 port)
1 citron (finrivet skal och 2 msk juice, för 4 port)
3 msk olivolja
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Gör så här
02:00:00
00:05:00
00:10:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4398 KJ / 1047 kCal
Fett64 g
Salt5.4 g
Kolhydrater55 g
Protein61 g
Kommentarer