Lammracks med grillade tomater och harissasmör

Grillade lammracks med ett spännande kryddsmör smaksatt med den nordafrikanska kryddblandningen harissa. Servera med potatis, grillade tomater och haricots verts stekta i olivolja med vitlök.

Ingredienser
4 portioner
Grönsaker
1 knippe färsk lök
400 g tomater (gärna romantica)
ugn & grillfolie
4 msk olivolja
1 msk flytande honung
salt
svartpeppar
Harissasmör
100 g rumsvarmt smör
2 tsk harissapaste
2 msk hackad persilja
Lammracks
ca 900 g lammracks (gärna med fänkål & örter)
Bönor
150 g haricots verts (bönor)
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
Till servering
kokt färskpotatis
sallad
Gör så här
00:20:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
2 stÄr det harissapasta som avses?
Siv susanne
Hej Siv Susanne! Tack för din bra fråga! Ja, det är harissapasta som det ska vara. Hälsningar Elina
ICA-köket
Allt med lamm & vitlök är jättegott
Larry