Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lammpilaff

Lammpilaff är en underbar orientalisk risrätt. Här får lammköttet och basmatiriset sällskap av härliga kryddor som koriander, röd chili, kanel, spiskummin, kajennpeppar och aprikoser. Servera med en klick yoghurt och gröna krispiga salladsblad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med att koka riset i vatten med salt i en kastrull enligt förpackningens anvisning.
  2. Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Skölj och skär squashen i halvmånar. Strimla lammköttet.
  3. Stek grönsaker och kött i omgångar i oljan i en stekpanna. Lägg undan i en gryta. Krydda och häll över vattnet. Låt puttra under lock ca 5 min.
  4. Skär aprikoserna i strimlor och rör i grytan. Låt puttra ytterligare några min. Vänd ner det färdiga riset och persiljan i grytan.
  5. Servera med en klick matlagningsyoghurt och gröna salladsblad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl basmatiris
  • 5 dl vatten
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 gula lökar
  • 1 grön eller röd chili (t ex spansk peppar)
  • 1 squash
  • 500 g benfritt lammkött (ex av steken)
  • 2 msk olja
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 dl vatten
  • 1/2 påse aprikoser (à 200 g)
  • 1/2 dl strimlad bladpersilja
Till servering
  • matlagningsyoghurt
  • salladsblad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB