Lammpilaff
Lammpilaff är en underbar orientalisk risrätt. Här får lammköttet och basmatiriset sällskap av härliga kryddor som koriander, röd chili, kanel, spiskummin, kajennpeppar och aprikoser. Servera med en klick yoghurt och gröna krispiga salladsblad.
Ingredienser
4 portioner
3 dl basmatiris
5 dl vatten
1 1/2 tsk salt
2 gula lökar
1 grön eller röd chili (t ex spansk peppar)
1 squash
500 g benfritt lammkött (ex av steken)
2 msk olja
1 tsk koriander
1 tsk kanel
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
1 krm kajennpeppar
2 dl vatten
1/2 påse aprikoser (à 200 g)
1/2 dl strimlad bladpersilja
Till servering
matlagningsyoghurt
salladsblad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer