Lammkorvs- och kantarellpasta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lammkorvs- och kantarellpasta

Denna fantastiska lammkorvs- och kantarellpasta gör du på ett kick till lunch. Superenkelt att bara fräsa grönsaker, svamp och korv och sedan blanda med nykokt pasta. Servera med sallad, bröd och en klick crème fraiche med smak av franska örter.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten.
  2. Skala och strimla moroten med osthyvel eller skär den i smala stavar. Ansa och skär purjon i strimlor. Låt svampen rinna av och grovhacka den. Skär korven i bitar.
  3. Fräs alltsammans i olja tills grönsakerna mjuknar, 3-5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda korvfräset med nykokt pasta och bjud med örtcrème fraiche, ett grovt bröd och sallad.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, smaksätt med örter.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), smaksätt med örter. Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 350 g pasta (gärna fullkorn)
  • 1 stor morot
  • 1 späd purjolök
  • 1 burk kantareller (à ca 200 g)
  • 400 g lammkorv
  • 1 msk rapsolja
  • salt och peppar
  • 1 burk crème fraiche franska örter (à 2 dl)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2840 kJ / 679 kCal
Läs mer om näringsvärden