Lammkorv med risoni och ricotta

Betyg 2.4 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Lammkorv med risoni och ricotta

Den här rätten på lammkorv med risoni och ricotta tillagas snabbt och enkelt. Lök fräses i en kastrull innan risoni, buljong och tomater tillsätts och får koka några minuter. Korven hettas upp i en stekpanna tills den fått färg och då kan du passa på att koka bönorna. Servera med en klick ricotta.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2015

Lammkorv med risoni och ricotta

Ingredienser

4 portioner
1 rödlök
1 tsk olivolja
3 dl risonipasta
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
salt
peppar
2 förp lammkorv (à 240 g)
1 tsk olja
150 g haricots verts (bönor)
1 1/2 dl ricottaost

Gör så här

00:11:00
00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Som glutenfritt alternativ att använda quinoa och ris är ganska tråkigt om resten av familjen ska ha risoni. Så vi använde Schär Capelli d Angelo till alla i stället för risoni.

    Anders

  • Ska nog vara 3 dl, för det är det som står i PDF:en som följer med Matkassen =). Vi gjorde med tre och det funkade jättebra! (Borde ändras i det här receptet)

    Jerker

  • Gjorde precis med 1dl risoni och det blev bra.

    Oskar

Näringsvärde per portion

Energi2731 KJ / 657 kCal
Fett30 g
Salt3.87 g
Kolhydrater60 g
Protein32 g

Testa liknande recept

  • Lammkorv med grynmix och spenat
    Betyg 2.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Lammkorv med tzatziki och bakad tomat
    Betyg 3.9 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lammkorv med linser och rostad potatis
    Betyg 3.5 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad