Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lammkebab med tabbouleh

Ett snabblagat och matigt recept på lammkebab med tabbouleh. Du gör det av bland annat lammfärs, linser, vitlök, bulgur, tomat, mynta och citron. Smakrikt och mättande!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda lammfärs, vitlök, spiskummin, salt, cayennepeppar och maizena i en skål.
  2. Mixa linserna till en slät smet med stavmixer och blanda ner dem i lammfärssmeten. Forma till avlånga järpar som du trär på spett.
  3. Stek i ugn cirka 8-10 minuter på 200°C.
  4. Kärna ur tomaterna och finhacka dem tillsammans med rödlök och persilja. Blanda med bulgur. Häll över olivolja och citron. Smaka av med salt och peppar.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein men innehåller gluten.
Gör glutenfri: Byt ut bulgur mot quinoa.

Tips

Det går bra att byta ut lammfärsen mot nöt- eller kycklingfärs om man önskar!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g lammfärs
  • 2 dl kokta röda linser
  • 1/2 msk maizena majsstärkelse
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
Tabbouleh
  • 2 dl kokt bulgur
  • 4 tomater
  • 2 rödlökar
  • 50 g bladpersilja
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 dl citronsaft
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer