Lammgryta med parmaflarn

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
3
Lammgryta med parmaflarn

Är du sugen på en mustig och matig gryta? Testa att laga till lammgryta med parmaflarn. Grytan har bland annat smak av vitlök, timjan, oregano, parmaskinka, balsamvinäger och kalvfond. Servera lammgrytan med potatis och grönsaker.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2002

Lammgryta med parmaflarn

Ingredienser

4 portioner
600 g  benfri lammstek
4   vitlöksklyftor
250 g  schalottenlökar eller steklökar
smör
1 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
1 tsk  timjan
1 tsk  oregano
1 msk  kalvfond
2 dl  vatten
2 msk  balsamvinäger
1 dl  vispgrädde
4   skivor parmaskinka
2 tsk  arrowrotsmjöl

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kalvfonden.
I övrigt är rätten fri från gluten men innehåller laktos och mjölkproten.
Gör laktiosfri: Använd laktosfri grädde och smör.
Gör mjölkproteinfri: Använd havre-, soja- eller risbaserat gräddalternativ. Stek i mjölkfritt smör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Lättlagat och mycket gott

Britt

2003-04-27

Det var inte alls svårt att göra.

Carina

2002-11-05

Det var inte alls svårt att göra.

Carina

2002-11-05

Testa liknande recept

Saftig lammstek med äpplen
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammstek med rosmarin
Betyg 4.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammstek med krispigt örttäcke
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammstek med morot i syrlig buljong
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Persisk lammgryta med grönsaker
Betyg 3.1 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad lammstek
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga