Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lammgryta med parmaflarn

Är du sugen på en mustig och matig gryta? Testa att laga till lammgryta med parmaflarn. Grytan har bland annat smak av vitlök, timjan, oregano, parmaskinka, balsamvinäger och kalvfond. Servera lammgrytan med potatis och grönsaker.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i bitar. Skala och skiva vitlöken. Koka schalottenlökarna i lite vatten ca 1 minut. Skala dem.
  2. Bryn köttet i smör i en het stekpanna. Lägg över det i en gryta. Fräs vitlök och schalottenlök och lägg i grytan.
  3. Krydda med salt, peppar och örter. Häll på kalvfond, vinäger och grädde. Låt grytan koka under lock i 20-30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225°C.
  5. Lägg parmaskinkan på bakplåtspapper på en plåt. Stek den i ugnen i 5-10 minuter. Låt kallna.
  6. Red av grytan med arrowrot utrört i lite kallt vatten. Strö över extra kryddor. Servera grytan med parmaflarnet, frästa grönsaker och potatis.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kalvfonden.
I övrigt är rätten fri från gluten men innehåller laktos och mjölkproten.
Gör laktiosfri: Använd laktosfri grädde och smör.
Gör mjölkproteinfri: Använd havre-, soja- eller risbaserat gräddalternativ. Stek i mjölkfritt smör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g benfri lammstek
  • 4 vitlöksklyftor
  • 250 g schalottenlökar eller steklökar
  • smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk oregano
  • 1 msk kalvfond
  • 2 dl vatten
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 dl vispgrädde
  • 4 skivor parmaskinka
  • 2 tsk arrowrotsmjöl
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?