Lammgryta med bönor
Bastant och superb lammgryta med intensiva smaker från bland annat paprika, squash, vitlök, chili och bönor. Servera med syrlig och len matlagningsyoghurt, sallad och färskt bröd.
Ingredienser
10 portioner
3 vitlöksklyftor
3 gula lökar
1 1/2 kg benfritt lammkött t ex av steken
1/2 dl olja
2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 l köttbuljong (tärning/ fond + vatten)
1/2 dl tomatpuré
2 squash
2 röda paprikor
1 msk paprikapulver
1 msk chilipulver
3 burkar vita bönor (à 400 g)
Till servering
matlagningsyoghurt
sallad
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Skulle vilja ha recept för storkok som kan frysas i små enmansportioner. Basrätter och gärna vegetariska. Hittar inte så bra vägledning i receptfloran. Tips, tack.
Britta
2007-02-08Håller med om köttet, finns helt ok kött, annat än steken som lämpar sig till gryta. Finns det en anledning att INTE använda vanliga bönor (blötläggs över natten)? Klart mer nyttigt och näringsriktigt! ICA säljer ju dessutom en del råvaror av det slagt numera... Använd det i recepten på sidan istället för hänvisning till halv- eller helfabrikat.
Johan
2004-12-04Blötlade och kokade bönor själv och hade ngt annat lammkött än steken. Gjorde ett par satser. Inte så besvärligt men visst tog det litet tid. Hade i extra vitlök. serverade med bladpersilja men hade ingen youghurt. Det blev mkt vackert och gott.
Birgitta
2004-02-19