Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Lammgryta med bönor

Bastant och superb lammgryta med intensiva smaker från bland annat paprika, squash, vitlök, chili och bönor. Servera med syrlig och len matlagningsyoghurt, sallad och färskt bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka vitlök och lök. Skär köttet i kuber, ca 1 x 1 cm.
  2. Fräs lök och kött i omgångar i oljan i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Krydda med salt och peppar. Häll på buljong och tillsätt tomatpuré. Låt grytan koka ca 20 min.
  3. Skölj och skär squashen i tärningar. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna. Lägg grönsakerna i grytan och koka ytterligare 15-20 min. Smaka av grytan med paprika- och chilipulver.
  4. Låt bönorna rinna av och blanda ner dem i grytan.
  5. Servera med en klick matlagningsyoghurt, sallad och bröd.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 gula lökar
  • 1 1/2 kg benfritt lammkött t ex av steken
  • 1/2 dl olja
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 l köttbuljong (tärning/ fond + vatten)
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 2 squash
  • 2 röda paprikor
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk chilipulver
  • 3 burkar vita bönor (à 400 g)
Till servering
  • matlagningsyoghurt
  • sallad
  • bröd
Lägg till i inköpslistan