Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lammfilé i wok

I den här välsmakande woken har lammet marinerats i en läcker marinad av vitt vin, citronsaft, timjan och vitlök. Lammfiléwoken får krispighet av squash, aubergine och körsbärstomater. Servera med råstekt potatis och fräsch grönsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär lammfilén i tunna strimlor.
  2. Marinad: Blanda en marinad av vin, citronsaft, olja, timjan, vitlök och peppar i en skål. Blanda ner lammfilén och låt stå kallt att marinera i ca 2 tim.
  3. Skölj och småtärna squash och aubergine. Fräs squash och aubergine i oljan i en wok eller stor stekpanna ca 5 min under omrörning.
  4. Skölj och halvera tomaterna och vänd i woken. Krydda med salt och ta upp grönsakerna på ett fat så länge.
  5. Låt lammfilén rinna av men spara marinaden. Fräs lammfilén hastigt i woken. Häll över marinaden och tillsätt grönsakerna. Låt puttra några min.
  6. Servera lammwoken med råstekt potatis och en grönsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g lammytterfiléer
  • 1 squash
  • 1 aubergine
  • 1 msk olja
  • 12 körsbärstomater
  • 1 tsk salt
Marinad
  • 1 dl vitt vin
  • pressad citronsaft
  • 3 msk olja
  • 2 tsk timjan
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 1 krm peppar
Till servering
  • råstekt potatis
  • grönsallad
Lägg till i inköpslistan