Lammfärspiroger med fetaost och morot
Ge dig själv en utmaning i köket med dessa lammfärspiroger med fetaost och morot. Fördela din smakliga köttfärsfyllning med krämig ost i pirogdegen och låt dem jäsa några minuter. Låt dina hemmagjorda piroger få fin färg i ugnen före de serveras.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011
Ingredienser
60 piroger
Degen
2 1/2 paket jäst (à 50 g)
1 1/3 l vatten
1 1/2 dl rapsolja
2 1/2 tsk salt
3 1/2 l vetemjöl
5 ägg
Fyllning
5 gula lökar (5 lökar motsvarar 1 påse fryst hackad lök à 450 g)
5 vitlöksklyftor
1 kg morötter
1 1/3 kg lammfärs (eller nötfärs)
1 1/2 dl pinjenötter
1 1/2 msk spiskummin
1 1/2 msk koriander
1 kg fetaost
1 1/2 dl hackad bladpersilja
rapsolja till stekning
1 msk salt
1 tsk nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer