Lammfärspiroger med fetaost och morot

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Lammfärspiroger med fetaost och morot

Ge dig själv en utmaning i köket med dessa lammfärspiroger med fetaost och morot. Fördela din smakliga köttfärsfyllning med krämig ost i pirogdegen och låt dem jäsa några minuter. Låt dina hemmagjorda piroger få fin färg i ugnen före de serveras.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011

Lammfärspiroger med fetaost och morot

Ingredienser

60 piroger

Degen

2 1/2 paket jäst (à 50 g)
1 1/3 l vatten
1 1/2 dl rapsolja
2 1/2 tsk salt
3 1/2 l vetemjöl
5 ägg

Fyllning

5 gula lökar (5 lökar motsvarar 1 påse fryst hackad lök à 450 g)
5 vitlöksklyftor
1 kg morötter
1 1/3 kg lammfärs (eller nötfärs)
1 1/2 dl pinjenötter
1 1/2 msk spiskummin
1 1/2 msk koriander
1 kg fetaost
1 1/2 dl hackad bladpersilja
rapsolja till stekning
1 msk salt
1 tsk nymalen svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Lammfärscigarrer med spenat och lök
Betyg 3.4 av 5.
48 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kryddad lammfärs på spett
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammfärspiroger
Betyg 4 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Helstekt rostbiff med hemgjord pestosås
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kebab med tomatsalsa
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Koreansk råbiff
Betyg 4.8 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga