Lammfärsgratäng med provençalska grönsaker | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lammfärsgratäng med provençalska grönsaker

En rejäl och smakrik rätt på lammfärsgratäng med provençalska grönsaker. Du smaksätter lammfärs med tomatpuré, rödvin och spiskummin och har sedan in den i ugn tillsammans med tomat, aubergine och squash. Grädda och servera sedan med yoghurt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och hacka löken. Fräs lammfärs och lök i en panna i lite olja. Tillsätt tomatpuré, rödvin och spiskummin. Red såsen med lite maizena utrört i vatten.
  3. Skiva tomater, aubergine och squash. Lägg färsen i en ugnssäker form. Varva tomater, aubergine och squash ovanpå. Pressa över vitlöken och strö på hackad timjan.
  4. Droppa över olivoljan. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Servera med matlagningsyoghurt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 400 g lammfärs
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 dl vatten eller rödvin
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk maizena majsstärkelse
  • 2 tomater
  • 1 skalad aubergine
  • 1 squash
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 kruka timjan
  • 2 msk olivolja
Till servering
  • 1 dl matlagningsyoghurt
Lägg till i inköpslistan