Lammfärsgratäng med provençalska grönsaker
En rejäl och smakrik rätt på lammfärsgratäng med provençalska grönsaker. Du smaksätter lammfärs med tomatpuré, rödvin och spiskummin och har sedan in den i ugn tillsammans med tomat, aubergine och squash. Grädda och servera sedan med yoghurt.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
400 g lammfärs
1 msk olivolja
1/2 dl tomatpuré
1 dl vatten eller rödvin
1 tsk spiskummin
1 tsk majsstärkelse
2 tomater
1 skalad aubergine
1 squash
3 vitlöksklyftor
1 kruka timjan
2 msk olivolja
Till servering
1 dl matlagningsyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
2 tsk tomater skall väl ändå läsas som 2 tomater ?
Nils
2004-10-14En fantastiskt god och lättlagad rätt.Glöm inte att krydda ,det står nämligen ingenting om salt eller peppar i receptet ,men det är självklart ett måste
Britta
2003-10-07