Lammfärsburgare med tomatsalsa

Kryddiga lammfärsburgare som blir otroligt smakfulla med en syrlig tomatsalsa. Burgarna kryddas med bland annat spiskummin och vitlök. Citronjuice, koriander och avokado är fräscha inslag i salsan.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2007

Ingredienser
4 portioner
Tomatsalsa
3 - 3 1/2 tomater
2 avokador
1 rödlök
1 kruka koriander
1 tsk sambal oelek
1 msk pressad citronjuice
1 tsk socker
1 tsk salt
1 krm peppar
Lammfärsburgare
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g lammfärs
2 tsk spiskummin
1 tsk salt
1 krm peppar
Vid servering
4 pitabröd
1/2 huvud romansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2350 KJ / 560 kCal
Fett26 g
Kommentarer
2 stSmakrikt och supergott! Salsan är också jättegod och fräsch, brukar dock ta i lite mer sambal oelek. Jag rekommenderar att verkligen använda lammfärs som det står i receptet eftersom detta i sig har så mycket god smak.
Emelie
Mycket gott och bra kombination. Jag har testat salsan till annat också - bondomelette med purjo och bacon, köttbullar med fullkornspasta, kyckling etc. Suveränt!!!
Margareta