Lammfärsbiffar med morotstzatziki

Kvällens middag är inspirerad av Grekland. Smaksätt lammfärsen med dijonsenap och oregano innan du formar till biffar och steker. Servera med morotstzatzikin, vildris och paprika i vinägrett.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2018

Ingredienser
4 portioner
Tzatziki
1/2 påse morötter (à 500 g)
1 vitlöksklyfta
1 msk sesamfrö
2 dl matyoghurt
salt
svartpeppar
4 port vildris
Biffar
1/2 dl ströbröd
1 dl vatten
ca 500 g lammfärs
1/2 tsk salt
1 ägg
1 tsk oregano
1 msk senap
1 msk olja
Paprika
1 röd paprika
1 gul paprika
1/2 msk olivolja
2 tsk rödvinsvinäger
Gör så här
00:12:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2565 KJ / 613 kCal
Fett24 g
Salt3 g
Kolhydrater61 g
Protein35 g

Kommentarer
9 stJättegott! Lite fetaost som fick följa med i ugnen en halvtimme blev kronan på verket.
Mattias
Kan man använda jasminris istället för vildris?
Sandra
Hej Sandra! Ja, det går ju bra men det blir ju en lite mer asiatisk smak på det hela då. Annars funkar ju vanligt långkornigt och basmatiris fint också. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Varför har ni ändrat i receptet? jag vill ha det ursprungliga receptet.
Åsa
Hej Åsa! Receptet har varit det samma sen 2018 när det kom ut i matkassen. Du kanske har blandat ihop några lammfärsbiffar? Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Väldigt gott, morottzazikin var godare än vanlig tzatziki. Ett recept som återanvänds! / Gunnar
Gunnar
Supergoda lammfärsbiffar, det här receptet följer vi fler gånger.
Carina
Jättegott! Gjorde biffarna utan ströbröd och vatten då vi inte hade ströbröd hemma. Blev saftiga och goda, passade bra ihop med morotststzatzikin
Emy
Biffarna har god smak och underbart saftiga. Detta recept kommer att användas igen
Tine
Biffarna blev torra, dvs en gräddsås eller dylikt skulle ha passat bra. För tzatziki så passar gurka mycket bättre!
Thomas
Jätte gott.
Marsha