Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lammfärsbiffar med grönsakspytt

Smarrig biffar av lammfärs, lök, persilja, mjölk, ströbröd och timjan. Dessa goda och smakrika lammfärsbiffar med grönsakspytt tillagar du på under 45 minuter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lammfärsbiffar: Skala och hacka löken, bryn den lätt i lite olja. Lägg ströbrödet i en bunke och tillsätt mjölk, ägg, persilja och timjan.
  2. Lägg löken, när den svalnat, och färsen i bunken. Blanda och smaksätt med salt och peppar.
  3. Forma sedan till små biffar och stek dem gyllenbruna på båda sidor.
  4. Skala och hacka den gula löken grovt och vitlöken fint. Tärna zucchinin och auberginen och stek i olja tillsammans med löken.
  5. Klyfta ned den kokta potatisen och lägg i grönsakspytten. Häll i de krossade tomaterna och smaka av med salt, peppar och socker.
  6. Lägg upp en riklig mängd av grönsakspytt på tallrikar och lammfärsbiffarna ovanpå.

Tips

Man kan med fördel ha både timjan och rosmarin i grönsakspytten och gärna färska kryddor. Det är även gott med en klick crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 1 msk matolja eller olivolja
  • 4 kokta potatisar
  • 1/2 burk krossade tomater (à 400 g)
  • salt och peppar
  • lite socker
Lammfärsbiffar
  • 1 gul lök
  • 1 msk matolja
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk hackad persilja
  • 1 krm timjan
  • 500 g lammfärs
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan