Lammfärsbiffar med fetaost och mangochutneysås

Betyg 4.3 av 5.95 personer har röstat
Receptet har 12 kommentarer
Lammfärsbiffar med fetaost och mangochutneysås

Lammfärs och fetaost är typiska Medelhavssmaker som de flesta gillar. Här har vi valt att koka en snabb men god mangochutneysås till. Den passar fint till lammfärsbiffarna med sin sötsyrliga touch.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2012

Lammfärsbiffar med fetaost och mangochutneysås

Ingredienser

4 portioner

Rostad potatis

900 g sparrispotatis
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
salt
peppar

Lammfärsbiffar

100 g fetaost
500 g lammfärs
1 ägg
1 tsk sambal oelek
salt
peppar
1 msk olja

Mangochutneysås

1 röd lök
1 msk olja
1 förp krossade tomater (à 400 g)
4 msk mango chutney
salt
peppar

Bönor

250 g haricots verts (bönor)
1 tsk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger

Till servering

3 msk matlagningsyoghurt

Gör så här

00:15:00
00:05:00
00:02:00
00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

12 st
  • Det blev tre tsk sambal oelek och mycket riktigt gav det reslultat också. Personligen passar det oss gott men troligen för starkt för många andra!

    Björn

  • Jättegott! vi gjorde biffarna på blandfärs då lammfärsen var svindyr. Kan tänka mig att det hade vart supergott oxå. Kommer absolut göras igen.

    Fia

  • Bra. Gjorde på nötfärs o så kanske smaken blir lite annorlunda. Fårostsmaken försvann lite. Biffarna ville gärna bränna fast. Potatisen blev tipptopp. Gott m lite vitlökston. Tomatsåsen god men lite svår att balansera det söta o salta.

    Marie

Näringsvärde per portion

Energi2750 KJ / 657 kCal
Fett31.5 g
Kolhydrater53.9 g
Protein35.2 g

Testa liknande recept