Lammfärsbiff med persiljerötter och trattkantareller i buljong
Ett festligt recept på lammfärsbiff med persiljerötter och ljuvliga trattkantareller i buljong. Du gör biffarna av bland annat grädde, lök, vitlök, lammfärs och ägg. Gör en trevlig rotfrukts- och svampbuljong och servera till biffarna!
Ingredienser
4 portioner
4 persiljerötter eller palsternackor
8 medelstora potatisar (8 = ca 800 g)
4 bananschalottenlökar
150 g färska trattkantareller eller annan svamp
1 lättöl à 33 cl
5 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning
1 lagerblad
2 tsk hackad färsk eller torkad timjan
salt
peppar
Lammfärsbiffar
4 msk ströbröd
1 dl mjölk
1/2 dl grädde
1 lök
1 vitlöksklyfta
500 g lammfärs
2 tsk salt
1 ägg
1 krm svartpeppar
2 msk smör eller margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer