Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lammfärsbiff med persiljerötter och trattkantareller i buljong

Ett festligt recept på lammfärsbiff med persiljerötter och ljuvliga trattkantareller i buljong. Du gör biffarna av bland annat grädde, lök, vitlök, lammfärs och ägg. Gör en trevlig rotfrukts- och svampbuljong och servera till biffarna!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125ºC.
  2. Blanda ströbröd, mjölk och grädde. Skala och riv lök och vitlök.
  3. Blanda lammfärs och salt så att färsen blir fast. Rör ner ägget. Blanda ner ströbrödblandningen, löken och svartpeppar.
  4. Forma färsen till 8 biffar (för 4 port) och bryn dem i matfettet. Lägg biffarna i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.
  5. Skala och skiva persiljerötter, potatis och lök i 1/2 cm tjocka skivor. Rensa svampen.
  6. Blanda öl, vatten, buljongtärning och kryddor i en kastrull. Lägg i rotfrukter, lök och svamp. Koka sakta ca 10 minuter eller tills de är mjuka.
  7. Servera lammfärsbiffarna med rotfrukts - svampbuljongen och saltgurka.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 persiljerötter eller palsternackor
  • 8 medelstora potatisar (8 = ca 800 g)
  • 4 bananschalottenlökar
  • 150 g färska trattkantareller eller annan svamp
  • 1 lättöl à 33 cl
  • 5 dl vatten
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 1 lagerblad
  • 2 tsk hackad färsk eller torkad timjan
  • salt och peppar
Lammfärsbiffar
  • 4 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 dl grädde
  • 1 lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g lammfärs
  • 2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?