Lammfärsbiff med persiljerötter och trattkantareller i buljong

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
0
Lammfärsbiff med persiljerötter och trattkantareller i buljong

Ett festligt recept på lammfärsbiff med persiljerötter och ljuvliga trattkantareller i buljong. Du gör biffarna av bland annat grädde, lök, vitlök, lammfärs och ägg. Gör en trevlig rotfrukts- och svampbuljong och servera till biffarna!

Lammfärsbiff med persiljerötter och trattkantareller i buljong

Ingredienser

4 portioner
4   persiljerötter eller palsternackor
8   medelstora potatisar (8 = ca 800 g)
4   bananschalottenlökar
150 g  färska trattkantareller eller annan svamp
1   lättöl à 33 cl
5 dl  vatten
1/2   hönsbuljongtärning
1   lagerblad
2 tsk  hackad färsk eller torkad timjan
salt och peppar

Lammfärsbiffar

4 msk  ströbröd
1 dl  mjölk
1/2 dl  grädde
1   lök
1   vitlöksklyfta
500 g  lammfärs
2 tsk  salt
1   ägg
1 krm  svartpeppar
2 msk  smör eller margarin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Skinkstek i lergryta med svamp och smålök
Betyg 3.3 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Älggryta med rötter
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rotfruktsgratäng med älgskav
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smördegsvåffla med trattkantareller och persilja
Betyg 4.2 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Syltade kantareller med rosmarin
Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svampmacka med grönkål och manchego
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga