Lammentrecôte stekt i timjan serverad med nötrostad blomkål och dillsmörsås

Timjanstekt lammentrecôte är en underbar rätt med fantastiska tillbehör. De långsamt bakade tomaterna och rostad blomkål med hasselnötter blir en härlig smaksensation tillsammans med den saftiga entrecôten. Servera gärna dillsmörsåsen i en skål bredvid.

Ingredienser
4 portioner
Ugnsbakade tomater
4 plommontomater
1 vitlöksklyfta
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 krm strösocker
Nötrostad blomkål
1 blomkålshuvud (à 600 g)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk klarifierat smör
pressad saft av 1 citron
1/2 dl hasselnötter
Timjanstekt lammentrecôte
500 g lammentrecôte
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk klarifierat smör
3 msk hackad timjan
rivet skal av 1 citron
Dillsmörsås
1 hackad schalottenlök
1/2 dl vitvinsvinäger
1 dl vatten
5 vitpepparkorn
1 msk dillfrö
250 g klarifierat smör
1 kruka dill
3 äggulor
1/2 tsk salt
Gör så här
02:00:00
00:03:00
00:10:00
00:02:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4006 KJ / 957 kCal
Fett87.3 g
Salt6.44 g
Kolhydrater10 g
Protein32.6 g
Kommentarer
4 stTyckte inte att dillsåsen passade till lammet.
Kristina
Det blev en succéartad måltid. Förbered mycket för det är många moment.
Per
Smakerna smör ägg dill timjan citron jättegott
Helena