Lammfärs och rivet citronskal gör de saftiga burgarna extra smakrika och med mynta i salladen blir det en klockren kombination. Gör gärna dubbel sats av det härliga aromsmöret och spara hälften till helgens grillkalas!
Ett recept från:
Buffé
nr 6,
2012
Gör glutenfri: ersätt bulgur med quinoa, bovete eller ris.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ och byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägg eller ersätt ev med ca 1/2 dl vatten och ca 1 msk potatismjöl/ägg (för 4 port). Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Maria
2020-04-10Kan inte skriva ut, tyvärr. Är det en regel ni har?
Redaktionen ICAse
2020-04-14Hej Maria! Om du går in i receptet via ica.se så kan du skriva ut det. Hälsningar Ulrika
Tatiana
2012-04-17Helt underbar rätt! Mycket smakrik och fräsch. Jag brukar följa principen "Man tar vad man haver". Jag hade couscous i skafferiet och vanlig gul lök i kylen. Jag bytte därför bulgur mot couscous (det är trots allt samma gröda - vete), och rödlökar mot gula lökar. Lammfärsen var slut när jag handlade, då fick jag ta och göra burgare av blandfärs (50% nöt, 50% gris). Burgarna blev supergoda. Spännande med citronskal! Det gjorde susen. Aromsmöret smakade helt gudomligt, trots att jag skippade parmesanosten. Myntan i bulguren (couscousen i mitt fall) hade jag klarat mig utan, den var dyr (nästan 30 kronor kruka), och kändes inte så mycket, andra smaker tog över. Nästa gång ska jag nog ta persilja istället, det blir då en matigare variant av taboule. Men det är bara en petitess, rätten som helhel får toppen betyg av mig och hamnar i pärmen "Lykade rätter"!
Jessica
2012-04-17Lammfärsbiffarna var otroligt goda, de smälte i munnen. Jag hade aldrig testat lammfärs förut men nu är det en ny favorit. Aromasmöret gjorde också succé, det passar även väldigt bra till grillad fläskkotlett. Tips inför grillsäsongen! Myntabulgurn gjorde jag enligt receptet första gången men andra gången tog jag dubbelt så mycket bulgur då det inte riktigt räckte första gången. Jag halverade även mängden rödlök då jag tyckte att den tog över smaken för mycket. Överlag ett mycket bra recept med många goda smaker!