Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lammburgare med aromsmör och myntabulgur

Lammfärs och rivet citronskal gör de saftiga burgarna extra smakrika och med mynta i salladen blir det en klockren kombination. Gör gärna dubbel sats av det härliga aromsmöret och spara hälften till helgens grillkalas!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och strimla löken. Blanda den med citronjuice i en bunke. Låt stå och dra 10 minuter.
  3. Dela tomaterna. Blanda ner tomater, mynta, bulgur och olja i lökblandningen.
  4. Aromsmör: Lägg smöret i en bunke. Skala och pressa ner vitlöken. Finhacka de soltorkade tomaterna. Vispa smöret fluffigt med elvisp. Blanda i tomater, chilisås, parmesan, persilja och peppar.
  5. Burgare: Blanda färs, ägg, citronskal, salt och peppar. Forma till portionsstora burgare. Grilla/stek dem i olja 3–5 minuter på varje sida i en stekpanna. Toppa burgarna med smöret och servera med myntabulgurn. 

För alla

Gör glutenfri: ersätt bulgur med quinoa, bovete eller ris.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ och byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägg eller ersätt ev med ca 1/2 dl vatten och ca 1 msk potatismjöl/ägg (för 4 port). Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.

Tips

Gör gärna dubbel sats av det härliga aromsmöret och spara hälften till helgens grillkalas.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl bulgur
  • 2 rödlökar
  • 1/2 färskpressad citronjuice
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1/2 dl hackad mynta (1/2 dl motsvarar ca 1/2 kruka)
  • 2 msk olivolja
Aromsmör
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 6 soltorkade tomater i olja
  • 1 msk chilisås av ketchuptyp
  • 3 msk finhackad persilja
  • 3 msk finriven parmesanost
  • 1 krm peppar
Burgare
  • 400 g lammfärs
  • 1 ägg
  • finrivet skal av 1 citron (1 citron ger ca 1 tsk skal)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk olja att steka i
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?