Lågtempererade revben i ugn

0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Lågtempererade revben i ugn

Möra och goda revbensspjäll som tillagas länge på låg temperatur är svåra att slå – särskilt när de avslutas med en smakrik glaze bestående av bland annat äppeljuice, soja, honung, ingefära, dijonsenap och äppelmos. Perfekt inslag på julbordet!

Lågtempererade revben i ugn

Ingredienser

10-12 portioner
ca 2 1/2 kg tjocka revbensspjäll
salt
svartpeppar

Glaze

1 dl koncentrerad äppeljuice
1 msk japansk soja
2 msk flytande honung
1/2 köttbuljongtärning
1 dl äppelmos
1 tsk torkad ingefära
1 msk dijonsenap

Gör så här

07:00:00
00:06:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2249 KJ / 537 kCal
Fett35 g
Salt1.5 g
Kolhydrater12 g
Protein45 g

Testa liknande recept

Grillade revbensspjäll med rosmaringlaze
Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Glöggkokta revbensspjäll med glögg-glaze
Betyg 3.5 av 5.381 personer har röstat
Receptet har 15 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Revbensspjäll med kumquats
Betyg 3 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Revbensspjäll med julmustglaze
Betyg 4.7 av 5.75 personer har röstat
Receptet har 34 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Sesamkryddade revbensspjäll
Betyg 3.7 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Revbensspjäll med honung och chili
Betyg 3.1 av 5.59 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad