Lågtempererade revben i ugn

0 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Lågtempererade revben i ugn

Möra och goda revbensspjäll som tillagas länge på låg temperatur är svåra att slå – särskilt när de avslutas med en smakrik glaze bestående av bland annat äppeljuice, soja, honung, ingefära, dijonsenap och äppelmos. Perfekt inslag på julbordet!

En träskärbräda med revbenspjäll uppskurna och en skål med glaze med en pensel i.

Ingredienser

10-12 portioner
ca 2 1/2 kg tjocka revbensspjäll
salt
svartpeppar

Glaze

1 dl koncentrerad äppeljuice
1 msk japansk soja
2 msk flytande honung
1/2 köttbuljongtärning
1 dl äppelmos
1 tsk torkad ingefära
1 msk dijonsenap

Gör så här

07:00:00
00:06:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Hur kan man anpassa receptet till ca 1kg revbenspjäll? Jag utgår från att det påverkar tillagningstiden.

    Linda

    Hej Linda! Det är inte så stor skillnad i tjockleken på revbenen. Utan de är skurna i bitar som gör vikt skillnad. Tidsmässigt blir det ingen större skillnad tack vare den låga temperaturen på ugnen. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi2249 KJ / 537 kCal
Fett35 g
Salt1.5 g
Kolhydrater12 g
Protein45 g

Testa liknande recept

  • Revbensspjäll med kumquats
    Betyg 3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Revbensspjäll med julmustglaze
    Betyg 4.7 av 5.75 personer har röstat
    Receptet har 34 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Sesamkryddade revbensspjäll
    Betyg 3.7 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Revbensspjäll med honung och chili
    Betyg 3.2 av 5.60 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad