Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Låda på palsternacka med prästost och bacon

Palsternacka är ett friskt och nyttigt alternativ till potatis och passar mycket bra att gratinera i ugn. Denna låda på palsternacka får smak av lagrad prästost och salt och peppar. Servera palsternacksalådan till lunch eller middag med stekt bacon.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Klyv palsternackorna i kvartar på längden. Låt dem "svettas" möra på låg värme i en kastrull med olivolja och lite salt. Sätt lock på kastrullen.
  2. Riv osten. Vispa ihop ägg och gräddmjölk. Salta och peppra. Lägg palsternackorna i en ugnssäker form. Häll ost och äggstanning över och sätt in formen mitt i ugnen i 200°C, ca 20 min.
  3. Stek under tiden baconskivorna. Servera dem till palsternackslådan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g skalad palsternacka
  • 1/2 dl olivolja
  • 100 g lagrad prästost
  • 2 ägg
  • 3 dl gräddmjölk
  • 2 pkt bacon (à 140 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?