Labnehbollar
Krämiga labnehbollar som görs av avrunnen yoghurt. Labneh har sitt ursprung i Mellanöstern och serveras ofta till meze och är gott till grillat. Bollarna kryddas med vitlök, persilja och mynta. Låt yoghurten rinna av i en silduk och rulla därefter yoghurten till bollar. Förvara din labneh i olivolja tills de ska serveras.
Ingredienser
ca 30 bollar
2 vitlöksklyftor
1 kruka persilja
1 kruka mynta
1 kg turkisk yoghurt (10%)
1 1/2 tsk salt
ca 6 dl olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per boll.
Energi190 KJ / 45 kCal
Fett4 g
Salt0.4 g
Kolhydrater2 g
Protein1 g
Kommentarer
Låter intressant och verkar gott. Vore intressant att veta hur LÄNGE HÅLLER DOM SIG I KYLEN?
Jenny
2024-10-10Hej Jenny! ca 4 dagar med tanke på att det är färska örter i den. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-10-10Hur länge håller de sig i kylen?
Yvette
2021-04-22Hur länge håller bollarna i kylen? :)
Sofia
2021-04-21