Labnehbollar

Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat
3
Labnehbollar

Krämiga labnehbollar som görs av avrunnen yoghurt. Labneh har sitt ursprung i Mellanöstern och serveras ofta till meze och är gott till grillat. Bollarna kryddas med vitlök, persilja och mynta. Låt yoghurten rinna av i en silduk och rulla därefter yoghurten till bollar. Förvara din labneh i olivolja tills de ska serveras.

Labnehbollar

Ingredienser

ca 30 bollar
2 vitlöksklyftor
1 kruka persilja
1 kruka mynta
1 kg turkisk yoghurt (10%)
1 1/2 tsk salt
ca 6 dl olivolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Låter intressant och verkar gott. Vore intressant att veta hur LÄNGE HÅLLER DOM SIG I KYLEN?

Jenny

2024-10-10

Hej Jenny! ca 4 dagar med tanke på att det är färska örter i den. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-10-10

Hur länge håller de sig i kylen?

Yvette

2021-04-22

Hur länge håller bollarna i kylen? :)

Sofia

2021-04-21

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per boll.
Energi190 KJ / 45 kCal
Fett4 g
Salt0.4 g
Kolhydrater2 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Pitabröd med labneh och ugnsrostad sötpotatis
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äpple- och vitlökssås
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Carbonara med kycklingbacon och parmesanost
Betyg 4.6 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mango lassi smoothie
Betyg 3.5 av 5.
107 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gremolatayoghurt
Betyg 4.3 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mango- och limesås
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga