Labneh - färskostbollar

6
2
Labneh - färskostbollar

Krämiga färskostbollar som görs av avrunnen yoghurt. Labneh har sitt ursprung i Mellanöstern och serveras ofta till meze och är gott till grillat. Färskostbollarna kryddas med vitlök, persilja och mynta. Låt yoghurten rinna av i en silduk och rulla därefter yoghurten till bollar. Förvara din labneh i olivolja tills de ska serveras.

Skriv ut
Labneh - färskostbollar

Ingredienser

ca 30 bollar
2
vitlöksklyftor
1
kruka persilja
1
kruka mynta
1 kg
turkisk yoghurt (10%)
1 1/2 tsk
salt
ca 6 dl
olivolja

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.

Näringsvärdet är beräknat per boll.

Gör så här

Tips

Olivoljan går att återanvända till matlagning.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Yvette

2021-04-22

Hur länge håller de sig i kylen?

Sofia

2021-04-21

Hur länge håller bollarna i kylen? :)

Näringsvärde per portion

Energi 190 KJ / 45 kCal
Fett 4 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 2 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept