Labneh - färskostbollar

Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat
2
Labneh - färskostbollar

Krämiga färskostbollar som görs av avrunnen yoghurt. Labneh har sitt ursprung i Mellanöstern och serveras ofta till meze och är gott till grillat. Färskostbollarna kryddas med vitlök, persilja och mynta. Låt yoghurten rinna av i en silduk och rulla därefter yoghurten till bollar. Förvara din labneh i olivolja tills de ska serveras.

Labneh - färskostbollar

Ingredienser

ca 30 bollar
2   vitlöksklyftor
1   kruka persilja
1   kruka mynta
1 kg  turkisk yoghurt (10%)
1 1/2 tsk  salt
ca 6 dl  olivolja

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.

Näringsvärdet är beräknat per boll.

Gör så här

Tips

Olivoljan går att återanvända till matlagning.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Hur länge håller de sig i kylen?

Yvette

2021-04-22

Hur länge håller bollarna i kylen? :)

Sofia

2021-04-21

Näringsvärde per portion

Energi190 KJ / 45 kCal
Fett4 g
Salt0.4 g
Kolhydrater2 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Pitabröd med labneh och ugnsrostad sötpotatis
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Carbonara med kycklingbacon och parmesanost
Betyg 4.6 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äpple- och vitlökssås
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Mango lassi smoothie
Betyg 3.5 av 5.
105 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gremolatayoghurt
Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Persisk tsatsiki med valnötter
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga