Kycklingtortilla | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklingtortilla

Kycklingtortilla är en bra vardagsrätt eftersom rätten är snabblagad och har smaker som passar hela familjen. Sweet & soursås, mandel och salvia är några av de speciella ingredienserna som tillsammans med kycklingen blir en utmärkt kombination.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skölj, kärna ur och tärna paprika. Skala och hacka rödlök. Fräs paprika och lök i olja.
  3. Tillsätt kycklinglevern i bitar. Låt dem fräsa med till lite färg.
  4. Krydda med sweet and soursås, sojasås, salt, peppar och hackad salvia. Låt småkoka ca 5 minuter. Rör ner grovhackad mandel.
  5. Fyll röran i tortillabröd som formas till skålar. Det går lätt om bröden värms i ugn ca 5 minuter. Servera med sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 1 msk olja
  • ca 400 g kycklinglever i bitar
  • 1 dl sweet and soursås
  • 2 msk sojasås
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk hackad salvia
  • 3 msk grovhackad mandel
  • 4 tortillabröd
Lägg till i inköpslistan