Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kycklingtagine med citron och oliver

Det här receptet på kycklingtagine med citron och oliver är ett aromatiskt och mycket smakfullt recept. Kycklingen, som du steker i ugn, blir otroligt saftig och drar till sig mycket smak från övriga ingredienser. Servera med couscous eller ris!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela kycklingklubborna i halvor. Skala och hacka löken och vitlöken. Skölj och skala citronen med en potatisskalare och strimla sedan skalet. Pressa ur saften.
  3. Häll olja i en ugnssäker form. Lägg i löken och smula över buljongtärningen. Lägg i kycklingen och häll över vatten och citronsaft. Krydda med citronskal, saffran, paprika, ingefära, salt och peppar.
  4. Stek kycklingen i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Ös kycklingen med skyn, lägg i oliverna och täck kycklingen med folie.
  5. Låt den steka i ytterligare 15-20 minuter. Strö över koriander eller persilja. Servera med couscous eller ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingklubbor
  • 3 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 citron
  • 1 msk olivolja
  • 1 hönsbuljong
  • 1 dl vatten
  • 1/2 pkt saffran
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl svarta oliver med kärna
  • färsk koriander eller persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?