Kycklingspett med purjolök och paprika | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklingspett med purjolök och paprika

Delikata och goda kycklingspett med purjolök och paprika som passar utmärkt både till fest och till vardagsmiddagen. Grillspetten tillagas snabbt och enkelt och den underbara teriyakisåsen förhöjer smakupplevelsen.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingfiléerna på längden i 3 lika delar. Trä på spett.
  2. Krydda spetten med salt och peppar. Stek dem i en het lätt oljad stekpanna i ca 3 minuter på varje sida. Häll över teriyakisås och låt vätskan koka ihop i ca 2 minuter tills den blivit simmig i konsistensen. Vänd spetten efter halva tiden.
  3. Woka eller stek strimlad, tvättad purjolök och strimlad paprika hastigt i en het panna med matolja. Salta och peppra.
  4. Fördela grönsakerna på tallrikar, lägg på spetten och strö över lite sesamfrön. Servera med ris i små skålar bredvid.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • olja till stekning
  • 1/2 dl teriyakisås
  • 1/2 strimlad, tvättad purjolök
  • 1 strimlad paprika
  • 1 msk matolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info