Kycklingspett med parmesan och blomkålscrème | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingspett med parmesan och blomkålscrème

En spännande blomkålscrème som du får genom att blanda den frästa löken med grädde, mjölk och blomkål. Mixa till en jämn konsistens och komplettera med underbar smak från basilikan. Servera krämen med kycklingspetten och toppa med riven parmesan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Skär kycklinglårfiléerna i centimeterstora bitar. Trä upp bitarna på spettem med lika mycket på varje spett, krydda med salt och svartpeppar. Lägg spetten i en ugnsfast form och sätt i mitten av ugnen i 10-15 minuter.
  3. Blomkålscrème: Skala och hacka schalottenlöken, fräs den i olivolja, tillsätt blomkål och slå på grädde och mjölk, koka sakta i 10-12 minuter med lock.
  4. Plocka och strimla basilikan.
  5. Mixa blomkål med kokvätska och smaksätt med salt och svartpeppar och lite socker. Blanda i basilika när purén svalnat något.
  6. Servera spetten med blomkålscrème och flagad parmesan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 8 träspett
  • 2 msk olivolja
  • 100 g flagad parmesanost till servering
Blomkålscrème
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk olivolja
  • 200 g blomkål i buketter
  • 1 dl grädde
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 kruka basilika
  • salt och svartpeppar
  • socker
Lägg till i inköpslistan