Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingspett med marinerade grönsaker

Aptitliga grillspett med kyckling penslad i sweet chilisås, broccoli, morötter och blomkål marinerade i olja och vinäger. Grilla dina kycklingspett i ugnen eller över glöd och servera med en trevlig sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skär varje kycklingfilé på längden i tre bitar. Trä på spett och pensla med sweet chilisås.
  3. Grönsaker: Dela broccoli och blomkål i små bitar. Skala och skär morötterna i cm-tjocka skivor. Koka grönsakerna 2-3 minuter i lättsaltat vatten. Häll av vattnet ordentligt.
  4. Blanda olja och vinäger. Smaka av med salt, peppar och örtkrydda. Blanda grönsakerna med marinaden. Låt gärna grönsakerna stå och dra i marinaden en stund innan servering.
  5. Tillaga kycklingspetten i ca 15-20 minuter i ugnen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 3 msk sweet chilisås
Marinerade grönsaker
  • 1 broccoli
  • 1/2 blomkålshuvud
  • 2 morötter
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt och peppar
  • ev. valfri örtkrydda
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer