Kycklingspett med grönsaker i salsa roja | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklingspett med grönsaker i salsa roja

Grillade kycklingspett som serveras ihop med en grönsaksblandning på paprika, lök, champinjoner och majskolv, som blandats i en het salsa roja. Perfekt rätt till buffébordet!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kycklingspett: Krydda kycklinglårfiléerna med salt och nymald peppar. Trä upp dem på grillspett.
  2. Grönsaker: Dela och kärna ur paprikan. Skär alla grönsaker i bitar. Blanda dem med olivoljan, majsen och krydda med salt och nymald peppar.
  3. Grilla kycklingen tills innertemperaturen är 72°C.
  4. Grilla grönsakerna, gärna i en grillwokpanna.
  5. Salsa roja: Skala och riv vitlöken. Skär tomaterna i bitar. Dela och kärna ur chilifrukterna.
  6. Mixa alla ingredienser utom limesaften med en stavmixer. Smaksätt med salt och limesaft. Blanda salsan med de grillade grönsakerna.
  7. Till servering: Servera kycklingspetten med grönsaker, bröd och sallad.

För alla

Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd att servera till.

Ingredienser

Portioner: 4
Kycklingspett
  • 600 g kycklinglårfilé
  • salt och peppar
  • grillspett
Grönsaker
  • 1 röd paprika
  • 1 knippe färsk lök
  • 100 g champinjoner
  • 400 g förkokta majskolvar
  • 3 msk olivolja
Salsa roja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 tomater
  • 2 röda peppar
  • 2 msk olivolja
  • 20 g persilja
  • 1 msk pressad limesaft (1 msk saft motsvarar ungefär 1/2 lime)
Till servering
  • bröd
  • sallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2407 kJ / 574 kCal