Kycklingspett caramba | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kycklingspett caramba

Grillade kycklingspett caramba är ett delikat recept till sommarens grillningar. Kycklingfiléer och paprika penslas med en marinad av chilisås, timjan och tabasco. Servera sedan de smarriga kycklingspetten med god chili- och vitlökssås samt ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Tärna kycklingfiléerna. Trä upp paprika och kyckling på grillspett.
  2. Blanda olja, chilisås, timjan och tabasco. Pensla spetten med marinaden och låt stå kallt ca 1 tim.
  3. Grilla spetten ca 4 min/sida.
  4. Servera spetten med en sås av matlagningsyoghurt, chilisås, pressade vitlöksklyftor, spiskummin och salt. Ris och en blandad sallad passar bra till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 paprikor gärna i olika färg
  • 4 kycklingfiléer
  • 1/2 dl olja
  • 1/2 dl chilisås
  • 1 tsk timjan
  • 1/2 tsk tabasco
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk chilisås
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk salt
  • 4 port ris
  • sallad
  • tomater
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info