Grillad korv med citrusmarinerad fänkål
Grillad korv med citrusmarinerad fänkål är rejäl vardagsmat. Du steker salsicciakorvar och strimlar fänkål med osthyvel. Dill och citron ger härlig smak till korven.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2007
Ingredienser
4 portioner
ca 1 kg salsicciakorvar
2 fänkålshuvuden
1 tsk salt
1 tsk strösocker
1 citron
1 dl olivolja
några dillvippa
För alla
Läs noga ingredienserna på korven. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Använd gärna zestjärn till citronskalet i alla sallads- och såsrecept. Med ett sådant får man vackra tunna strimlor, som man kan hacka om man vill. Ta bara med det yttersta skalet, det vita som sitter innanför ger en bitter smak.
Den som vill göra rätten lite fylligare kan servera en rökt majonnäs till, sök receptet "Rökt majonnäs med örter".
Den som vill göra rätten lite fylligare kan servera en rökt majonnäs till, sök receptet "Rökt majonnäs med örter".
Har du lagat receptet?
Kommentarer