Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Grillad korv med citrusmarinerad fänkål

Grillad korv med citrusmarinerad fänkål är rejäl vardagsmat. Du steker salsicciakorvar och strimlar fänkål med osthyvel. Dill och citron ger härlig smak till korven.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grilla som vanlig korv. Om du har rå korv så ge den först en grillyta på hög värme och låt den sedan grillas igenom på lägre värme.
  2. Skär fänkålen i tunna strimlor med en osthyvel. Blanda med salt och socker. Låt stå i 30 minuter.
  3. Skölj citronen väl. Riv skalet fint, pressa juicen och blanda med olivolja.
  4. Krama ur fänkålen och blanda med dressingen. Lägg upp i en skål och garnera med plockad dill. Servera med "Potatissallad med sidfläsk, kapris och vårlök".

För alla

Läs noga ingredienserna på korven. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Använd gärna zestjärn till citronskalet i alla sallads- och såsrecept. Med ett sådant får man vackra tunna strimlor, som man kan hacka om man vill. Ta bara med det yttersta skalet, det vita som sitter innanför ger en bitter smak.

Den som vill göra rätten lite fylligare kan servera en rökt majonnäs till, sök receptet "Rökt majonnäs med örter".

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 1 kg salsicciakorvar
  • 2 fänkålshuvuden
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 1 citron
  • 1 dl olivolja
  • några dillvippa
Lägg till i inköpslistan