Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Citrusglaserad fläskkorv med dill

Fläskkorv med sköna smaker av syrlig citron, apelsin och lime med söt honung och stark pepparrot. En spännande rätt att ställa fram på julbordet. Garnera gärna med dill.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka korven enligt anvisning på förpackningen. Skär i 1 1/2 cm tjocka skivor.
  2. Finriv skalet från citrusfrukterna. Dela dem och pressa ut juicen.
  3. Smält smör i en stekpanna och tillsätt skal och juice från citrusfrukterna samt honung.
  4. Låt koka upp och lägg i korven. Låt vätskan koka in i korven ca 3 minuter och vänd runt korvarna så att glazen fastnar.
  5. Tillsätt dill och riv över pepparrot strax före servering. Garnera gärna med dillvippor.

För alla

Fri från gluten och ägg, men kontrollera innehållet i korven.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett, kontrollera innehållet i korven.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett, kontrollera innehållet i korven.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 600 g fläskkorv
  • 1 citron
  • 1 apelsin
  • 1 lime
  • 1 msk smör
  • 3 msk honung
  • 4 msk finskuren dill
  • 1 1/2 dl finriven pepparrot
  • ev dillvippa till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?